Mi smo Klub koji djeluje na dva otoka, Ugljanu i Pašmanu.

Prostor je to dužine oko 50-ak kilometara i veliki je izazov roditeljima dovoziti svoju djecu na trening s obzirom da treniramo na tri lokacije, igralištu u Sutomišćici i dvoranama u Neviđanima i Preku!

Većina treninga održava se na igralištu u Sutomišćici gdje četiri do pet puta tjedno,kategorije od mlađih pionira pa stariji , imaju svoje aktivnosti.

E sad, ako živite na Pašmanu, potrebno je puno odricanja da bi se došlo svaki put na trening. Ne umanjujemo dolaske drugih, iz mjesta koja su bliže igralištu, jer u današnje vrijeme s obzirom na uvjete života roditeljima treba skinuti kapu kako sve stignu.

No, imamo i prvog među jednakima. Naš Niko Drašković član je selekcije mlađih pionira.

Niko se nedavno preselio iz Banja u Starigrad, no unatoč tome, dolazi na treninge u Sutomišćicu. Autom do Gaženice, pa trajektom u Preko pa zatim opet autom do Sutomišćice i tako isto nazad. Put je to od 60-ak kilometara u jednom smjeru, što znači da Niko prijeđe 120 km da bi odradio trening. Nogomet je zabavan i atraktivan sport ali je potrebno puno žrtve i odricanja da bi ga se igralo i treniralo.

Ima Klubova koji su bliže Starigradu ali srce kuca samo za Sv.Mihovil.

Razgovarajući sa roditeljima, Marijanom i Mariom, kažu da ništa nije teško kada vide kakvu želju i volju za dolaskom na trening Niko ima.

Svima nama u Klubu je Niko motivacija. Kad ti se ne ide na trening, kad dođeš na trening pa ne daješ sve od sebe samo se sjeti Nike i koliki put mora preći da bi došao na trening.

Mi se samo nadamo da će cijena goriva pasti pa da roditeljima bude bar malo lakše.